Waar gaan we aan de slag?

Rustenburg

Sinds onze start zijn we beland in de regio Rustenburg. Rustenburg is een westerse stad met rond 550.000 inwoners. Misschien heb je er wel eens over gehoord. In 2010 werd het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika gespeeld.

Rustenburg ligt in het zogenaamde Buschveld Complex, dat rijk is aan platinum en chroom. Een belangrijke bron van inkomsten in deze omgeving dus en daarom zijn er de vele mijnen als bron van werkgelegenheid. 70% van de wereldvoorraad platinum komt van de twee grootste mijnen die in Rustenburg staan. Zuid-Afrika is in basis een rijk land. De verdeling van de rijkdom is alleen ongelijk en dus zijn er extreme verschillen: zeer rijk en zeer arm. Omdat het in basis rijk is trekken er ook veel mensen uit omliggende landen naar deze gebieden. De townships kennen dan ook vele niet geregistreerde (en dus illegale) mensen van vele nationaliteiten.


De meest gesproken taal in deze omgeving is Tswana en Afrikaans, maar ook het Engels wordt goed beheerst.
Het klimaat is een gematigd savanne-klimaat met droge zachte winters en warme zomers met hogere luchtvochtigheid. Tijdens de projectweken in oktober/november is het er in ieder geval vrijwel altijd zonnig en warm.

Klik hier voor een plattegrond van Rustenburg en omgeving. Onze verblijfslocatie is in Groenfontein bij Prosper Guest Farm. 

Contact

secretariaat@hopeinsa.nl

+31(0)6 5390 9666

Volg ons

Blogs

Onze nieuwsbrief