Woensdag 19 oktober

Op de vroege heen reis meteen al 3 giraffen gespot, zo begint de dag echt ontzettend mooi.

Bij Touch is vandaag weer hard gewerkt aan het schilderen op de buitenmuren. Het is de bedoeling dat het aan de buitenkant duidelijker wordt dat er een daycare is en dat er dus meer kindjes komen. Gelukkig wordt er door de teachers ook met de kinderen buiten gespeeld en dat kon nu helemaal prettiger omdat er prachtige zonnehoedjes zijn voor alle kinderen. En toen moest er verf gehaald worden, maar dat gaat dan echt op z'n Afrikaans! We bestelden de verf bij de meng balie, want er is hier weinig verf al op kleur te koop, en toen ging het mis. Voordat we de 7 kleurtjes hadden waren we 2 uur verder! In Nederland onvoorstelbaar, hier is dat een mooie oefening in geduld.

Op de Blooming Free School is in de badkamer de badkuip verwijderd om plaats te maken voor 3 toiletten. Het ging niet zo soepel. Het bad zelf was heel erg zwaar en alles was in beton gegoten dat werd dus een enorme sloopklus. Uiteindelijk is het gelukt, dus dat geeft dan weer veel voldoening! Vervolgens is er ook al beton gestort om morgen de toiletten te installeren. Wordt vervolgd.

Bij Blooming Free Farm, dat is het internaat van de Blooming Fre School, is begonnen met het neerzetten van een jungle gym. Hier ging het bouwen erg voorspoedig. Omdat de grond daar erg hard is was er gerekend op een flinke graafklus. Maar gelukkig heeft de eigenaresse er aan gedacht om het gras te sproeien voordat we kwamen waardoor de grond zachter was en we er makkelijker konden graven; dat scheelt echt veel! Het hoefde dus ook niet met pikhouwelen en dat was maar goed ook omdat er in één van de gaten een stroomkabel liep.Verder is er daar gewerkt aan een speel- en beleefbord. Morgen hopen we hier de foto's van te showen.

Ook op de terugweg weer dezelfde giraffen gespot, we hopen dat we die blijven tegenkomen.

En dan nog even dit... wat een zegen vanavond! Enorme regenbuien en onweer. Prachtig om te zien. 

Nog een technisch berichtje voor de mobiele gebruikers. De chat is het best te gebruiken via de PC/laptop. Om de chat te gebruiken via de telefoon, klik op de grijze balk onderaan de pagina. Je wordt vanzelf naar de chatpagina gestuurd. 

WYSIWYG HTML Editor