Maandag 24 oktober

Vandaag zijn alle deelnemers die voor het eerst met onze projectreis naar Zuid-Afrika zijn meegegaan samen met Gerard naar Freedom Park geweest. Daar hebben ze mogen zien hoe de mensen daar leven. Lastig om een voorstelling te maken van hoe het moet zijn om daar dag in dag uit te moeten leven, dat is namelijk nogal een groot contrast met het onze standaarden in Nederland.

Na deze ochtendronde is iedereen verdeeld over de twee teams die al waren gestart. Het eerste team is naar Touch gegaan om daar verschillende werkzaamheden uit te voeren. Zo is er een start gemaakt met een zonnescherm voor de ramen, en deze werd direct dankbaar in gebruik genomen. Daarnaast is er een tweede speel- en beleefbord gemaakt voor de Blooming Tree School waar wij vorige week hebben geklust. Ook is er weer verder gewerkt aan de wensput voor de kinderen.

Het tweede team is naar een pre school geweest, Job Shimankana Tabane (JST), om daar de handen uit de mouwen te steken. Hier komt ook een Jungle Gym! Daar is al een flinke start mee gemaakt vandaag, de fundering staat al vast in het cement! Daarnaast was er de wens om het schilderwerk op het gebouw bij te werken. De huidige schilderingen waren erg vervaagd. De eerste lagen verf leverden direct een vrolijk entree.

Op de terugweg werden we verrast door heel heftige regen en onweer. Dit zorgde voor een spannende rit terug naar huis. Gelukkig is iedereen veilig aangekomen en hebben we genoten van de lichtshow die de onweer met zich mee bracht! Waar we helaas niet van hebben genoten, was een warme douche. Want door de onweer was er geen stroom en geen water meer.

Morgen weer een nieuwe dag, al komt het einde van deze projectreis ook alweer in zicht. 

Nog een technisch berichtje voor de mobiele gebruikers. De chat is het best te gebruiken via de PC/laptop. Om de chat te gebruiken via de telefoon, klik op de grijze balk onderaan de pagina. Je wordt vanzelf naar de chatpagina gestuurd. 

AI Website Creator