Vrijdag 21 oktober

Lieve mensen thuis,

Vandaag was een warme dag waarin hele uiteenlopende activiteiten zijn gedaan. Janita was gevallen en bleek na onderzoek in het ziekenhuis haar middenvoetsbeentje te hebben gebroken. Met een Moonwalk kan zij gewoon doorknallen tijdens de rest van deze reis.

De groep van Jan ging vandaag naar de Daycare Hearts for Love om een metalen jungle gym van Touch neer te zetten en gebruiksgereed te maken, het dak over de volle breedte te verstevigen en de ondergrond hier en daar te versterken zodat het bij neerslag droog blijft in de toekomst.

Het groepje van Anita ging naar Touch. Hier werden verschillende klussen uitgevoerd. Joris en Quinten hebben de schutting verstevigd met nieuwe "Stop Nonsense" blokken. Hierna hebben Anita en Lieke deze schutting gewit. Bij de ingang/receptie is Marin de lucht (bijna letterlijk) ingegaan door het plafond te voorzien van een blauwe kleur en deze op te vrolijken met wolken. Het plafond was hier niet meer helemaal mooi (zie before en after) en door de structuur van de wolken verdwijnen de plekken enigszins. Tijdens het kappen van de bomen bij Touch is helaas een waterleiding gesprongen. Maar door het vakkundig handelen van Arjan is de dag toch niet in het water gevallen. Ook is er een poging gedaan om twee nieuwe deuren te plaatsen, maar van prefab hebben ze hier in Zuid-Afrika nog nooit gehoord. Ondertussen was Anita nog flink hard aan het slaan op de stenen om deze te breken, om zo alvast ruimte te maken voor een gat dat gegraven moet worden voor volgende week.

Pieter heeft met asistentie van Quinten het sanitair van de Blooming Tree School afgerond. Zij hebben hierbij schotten geplaatst tussen de toiletten zodat de kinderen in privacy naar het toilet kunnen gaan. Pieter heeft werkelijk waar bergen verzet omdat hij de hele ochtend alleen gewerkt heeft en een prachtig project heeft afgerond.

Wij kijken terug op een vruchtbare en succesvolle week in Zuid-Afrika. De sfeer zit er nog altijd goed in. Verder gaan wij dit weekend leuke dingen doen, uitrusten en genieten zodat wij er maandag weer met frisse moed tegenaan kunnen gaan!

Nog een technisch berichtje voor de mobiele gebruikers. De chat is het best te gebruiken via de PC/laptop. Om de chat te gebruiken via de telefoon, klik op de grijze balk onderaan de pagina. Je wordt vanzelf naar de chatpagina gestuurd. 

Landing Page Software