voorbereiding.jpg

Voorbereidingsdag

Informatievoorziening en ontmoeting met de deelnemers tijdens de voorbereidingsdag

De groep deelnemers zal zich voorbereiden op de reis o.a. door elkaar te ontmoeten op zaterdag 9 juni 2018.
Tijdens deze onmoeting zal er belangrijke informatie gedeeld worden over de projectreis en is er gelegenheid voor kennismaking met elkaar.  Dit zal een programma zijn vanaf ongeveer 15.00 uur tot 20.30 uur. 

Locatie en precieze tijdstippen worden nog aan de deelnemers bekend gemaakt

Hieronder een verslag van de voorbereidingsdag van 2017:
Zaterdag 10 juni kwam de groep deelnemers van HOPEinSA 2017 voor het eerst bij elkaar. Van de 23 deelnemers zijn er 2 die voor het eerst meegaan. Deze dag verliep daarom een beetje anders dan eerdere voorbereidingsdagen. Veel informatie hoefde dus niet gegeven te worden.
We ontmoetten elkaar om 17.00 uur bij André en Mieke thuis. We hebben daar een aantal plannen voor de reis met elkaar doorgenomen en daarna met elkaar gebeden om een zegen over deze reis. Daarna kwam er een samenwerkingsopdracht voor elk stafgroepje; maak een filmpje voor onze contactpersoon Riaan waarin je vertelt waarom je zin hebt aan het project. Elk groepje had daarbij een eigen onderwerp en aantal mooie 'snaakse' Afrikaanse woorden die in dit filmpje verwerkt moesten worden. Dit was prima te doen ware het niet dat de betekenis van deze woorden pas na het maken van de filmpjes gedeeld werd met de deelnemers. Het resultaat was dat er 4 hilarische filmpjes naar Riaan gestuurd werden. Aan hem de schone taak om het beste filmpje te kiezen. Met elkaar hebben wij toen de 4 filmpjes bekeken en dat was natuurlijk lachen! Toen konden we met elkaar kijken naar het filmpje van Riaan waarin hij ons antwoorde dat hij onder de indruk was van ons Afrikaans :) Hoewel hij alle filmpjes geweldig vond kon er toch maar 1 stafgroepje de winnaar zijn en dat was het groepje van Klaas! 
We hebben daarna met elkaar genoten van een Hollandse braai wat ergens in de verte smaakte naar wat we met elkaar hopen te beleven in oktober; een echte Afrikaanse braai met onze eigen braai-koning Jan Piet. We kijken er naar uit!
Het was een gezellig samenzijn met een prachtige groep mensen die veel zin heeft om in oktober aan het werk te gaan!

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.