nieuws.jpg

Nieuws en nieuwsbrieven

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws.

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nieuws

poster-wie-gaat-er-mee-2018-voor-nieuwsbrief.jpg

Wie gaat er mee?

In de komende weken verwachten we dat alle deelnemers voor het project "H.O.P.E. in South Africa 2018" zich officieel hebben aangemeld.
Inmiddels weten we dat in ieder geval 14 personen zich hebben opgegeven of dit nog gaan doen in de komende tijd. We wachten met spanning af of dit aantal nog zal oplopen!
Aanmelden kan nog tot 1 juni, klik hier hoe voor meer informatie over aanmelden.

Verslag van de informatieavond.

We mochten ongeveer 10 mensen verwelkomen op de informatieavond die we hielden op donderdag 15 februari jl..
We hebben de avond gevuld met elkaar ontmoeten en het ophalen van herinneringen aan vorige projectreizen. De informatie die gedeeld is ziet u hieronder in de afbeeldingen. Mooi om te ervaren dat er weer zoveel enthousiasme is om met elkaar aan het werk te gaan in oktober!

We hebben al van verschillende mensen gehoord dat ze mee willen gaan. Dus we hopen dat we weer met een groep van een stuk of 20 enthousiastelingen aan het werk mogen gaan in Zuid Afrika!

Lees hier het verslag van deze avond.

flyer-met-uitnodiging-voor-infoavond-2018.jpg

H.O.P.E. in South Africa 2018!

Aan het eind van dit jaar kijken we terug op een goede projectreis en maken we alvast plannen voor de volgende reis. Wij hopen van vrijdag 12 oktober - zaterdag 27 oktober 2018 weer met een groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag te gaan in Zuid Afrika!

In voorbereiding op de reis hebben we de volgende momenten gepland:
- informatieavond 15 februari
- voorbereidingsmiddag 9 juni
- laatste instructieavond 6 september

Meer informatie over de informatieavond volgt!
20171026-039.jpg

Dit was H.O.P.E. in South Africa 2017!

Wat was het een prachtig project! 
We zijn dankbaar voor alles wat gegeven en ontvangen is.

Kijk hier in 5 minuten naar het verslag van de reis.

"H.O.P.E. in S.A. 2017" gaat bijna van start!

Het is bijna zover! Op vrijdag 13 oktober vertrekken de deelnemers richting Zuid Afrika. De meesten vliegen vrijdagmiddag richting Londen om vandaar rechtstreeks naar Johannesburg te vliegen. Een aantal deelnemers vertrekken een paar dagen eerder. 

De voorbereidingen zijn gedaan. Alex, Gerard en André zullen vanaf woensdag de puntjes op de i zetten. Zaterdagmorgen rond 07.00 uur lokale tijd hopen zij de groep te verwelkomen op vliegveld OR Tambo in Johannesburg. Dan twee dagen acclimatiseren op de heerlijke plek van Prosper Guest Farm en maandag gaan de 25 vrijwilligers aan het werk op de verschillende plekken. 

Dit jaar zullen we het gezelschap van onze contactpersoon Riaan moeten missen. Dat zal vreemd zijn. We zullen vast contact met hem hebben maar zijn warme betrokkenheid, hulp en humor zullen we zeker missen! Waarom Riaan er niet bij is dit jaar kun je lezen in onze laatste nieuwsbrief.

We kijken uit naar het project. Wat kunnen we allemaal realiseren van de gewenste klussen? Welke mooie ontmoetingen zullen er dit jaar zijn? In het volle vertrouwen dat onze hemelse Vader erbij is gaan we vol goede moed en met veel enthousiasme aan "H.O.P.E. in S.A.-2017" beginnen!

Leeft u met ons mee? Volg de blogs hier.

Verslag voorbereidingsdag H.O.P.E. in S.A. 2017.

Zaterdag 10 juni kwam de groep deelnemers van HOPEinSA 2017 voor het eerst bij elkaar. Van de 23 deelnemers zijn er 2 die voor het eerst meegaan. Deze dag verliep daarom een beetje anders dan eerdere voorbereidingsdagen. Veel informatie hoefde dus niet gegeven te worden. 

We ontmoetten elkaar om 17.00 uur bij André en Mieke thuis. We hebben daar een aantal plannen voor de reis met elkaar doorgenomen en daarna met elkaar gebeden om een zegen over deze reis. Daarna kwam er een samenwerkingsopdracht voor elk stafgroepje; maak een filmpje voor onze contactpersoon Riaan waarin je vertelt waarom je zin hebt aan het project. Elk groepje had daarbij een eigen onderwerp en aantal mooie 'snaakse' Afrikaanse woorden die in dit filmpje verwerkt moesten worden. Dit was prima te doen ware het niet dat de betekenis van deze woorden pas na het maken van de filmpjes gedeeld werd met de deelnemers. Het resultaat was dat er 4 hilarische filmpjes naar Riaan gestuurd werden. Aan hem de schone taak om het beste filmpje te kiezen. Met elkaar hebben wij toen de 4 filmpjes bekeken en dat was natuurlijk lachen! Toen konden we met elkaar kijken naar het filmpje van Riaan waarin hij ons antwoorde dat hij onder de indruk was van ons Afrikaans :) Hoewel hij alle filmpjes geweldig vond kon er toch maar 1 stafgroepje de winnaar zijn en dat was het groepje van Klaas! 
We hebben daarna met elkaar genoten van een Hollandse braai wat ergens in de verte smaakte naar wat we met elkaar hopen te beleven in oktober; een echte Afrikaanse braai met onze eigen braai-koning Jan Piet. We kijken er naar uit!
Het was een gezellig samenzijn met een prachtige groep mensen die veel zin heeft om in oktober aan het werk te gaan!

Verslag informatieavond 2017.

We mochten ongeveer 15 mensen verwelkomen op de informatieavond. Dit keer allemaal bekenden en ervaren HOPEinSA-gangers. We hebben de avond gevuld met elkaar ontmoeten en het ophalen van herinneringen aan vorige projectreizen. Daarnaast hebben we met elkaar uitgekeken naar de volgende reis. Mooi om te ervaren dat er weer zoveel enthousiasme is om met elkaar aan het werk te gaan in oktober!

We hebben al van verschillende mensen gehoord dat ze mee willen gaan. Dus we hopen dat we weer met een groep van een stuk of 20-25 enthousiastelingen aan het werk mogen gaan in Zuid Afrika!

Klik hier voor de filmpjes en de dia's met informatie over de aanstaande projectreis

Stichting Tien

Hulp bij het mogelijk maken van jouw deelname aan een hulpproject: we zijn enthousiast over het werk van Stichting Tien in Amersfoort. Hun doel is om met name jongeren een kans te geven zich in te zetten voor de medemens door deel te nemen aan een hulpproject. Door het mogelijk maken van allerlei acties kan de ingeschreven jongere sparen voor zijn/haar bijdrage aan een hulpproject. Bijvoorbeeld het verkopen van pepermuntdoosjes of het digitaliseren van tweedehands boeken voor een webshop. Als deelnemer van Stichting Tien bouw je zo een tegoed op. Op elk moment kun je dit bedrag laten overmaken naar het project waaraan jij wilt meedoen. Bijvoorbeeld naar H.O.P.E. in South Africa.

Meer informatie op de website van Stichting Tien.

Nieuwsbrieven

Vanuit H.O.P.E. in South Africa worden regelmatig nieuwsbrieven verzonden aan belangstellenden. Als u deze nieuwsbrieven automatisch wilt ontvangen, meldt u zich dan hiervoor aan via onderstaande formulier.

(Vult u alstublieft alle velden in.)

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.