Blogs projectreis 2016

Donderdag 27 oktober 2016

Gelukkig weer echt Afrikaans weer; geen regen en stralende zon met zo’n 42 graden !

Goedenavond allemaal,

Hierbij, helaas, het laatste bericht. We zien er naar uit om jullie weer te ontmoeten, maar vandaag was een dag met vele emotionele afscheid momenten.

Vanochtend begon de dag voor de mensen bij Kindersorg goed; er was gebak te ere van de “overdracht”  De krant was ook aanwezig, wat natuurlijk goed is voor de PR van Kinder Sorg. De eigenaar, Sheehan Grant, gaf een mooie speech waarin hij zijn dankbaarheid uitte.

De groep van Neo Birth heeft hard gewerkt. Los van dat zij elkaar beschilderd hebben, zijn de muur en de onderrand perfect geschilderd. Ook de trap naar het kantoor is meegenomen, waardoor het personeel de rest van de dag moest omlopen en de achteringang moest gebruiken.

De groep van Freedom park heeft vandaag de HOPE-reis met de kinderen afgesloten met een warme maaltijd. Sommige kinderen waren zo enthousiast dat ze spontaan in de leiding begonnen te bijten. We hebben de kinderen geholpen om van een wit t-shirt een waar kunstwerk te maken, waarin ze trots naar huis wandelden. Het was lastig afscheid nemen van deze lieve kinderen, maar de wetenschap dat er volgend jaar weer een groep HOPE-rs liefde komt geven doet veel goed.

Verder is op Manuchah ook veel werk verzet. Zo werd het kippenhok afgeschermd voor eventuele indringers in de vorm van wilde dieren. Ook werden de eerste tien kippen losgelaten in hun nieuwe paradijs. Ondertussen werd een watertank geplaatst, deze is net voor vertrek naar Moedwill aangesloten op het zonnepaneel, zodat deze gevuld zou worden met water.....

Om half 2 verzamelde alle HOPErs zich bij de Moedwill school. We werden warm welkom geheten door een gigantische groep kinderen, leraren en staf, die al ruim een half uur op hun stoeltjes op ons zaten te wachten. De opening begon met een mooi gezongen gebed. Vervolgens werden er meerdere optredens uitgevoerd door de kinderen, zoals een slavendans, een traditionele stamdans met zang en een uitvoering van een vechtsport. Na al deze mooie uitvoeringen werd André officieel bedankt en mocht hij voor de hele groep een oorkonde in ontvangst nemen. Hierna hebben we speelgoed overgedragen aan de school en hebben we ijs en cadeautjes aan de kinderen weggegeven.

Na het hartelijke afscheid bij Moedwill gingen wij weer terug naar Manuchah, om afscheid te nemen van Elmarie en Riaan. Bij aankomst ontdekten we meteen dat de waterton uit elkaar was geklapt. De kruiwagen die eronder stond was helemaal plat; wat een kracht water heeft…. Na een emotioneel afscheid van Riaan en Elmarie is ongeveer de helft van de groep vertrokken om lekker te ontspannen, te douchen en koffers in te pakken. De anderen hebben het gereedschap en de kinderwerkspullen en het gereedschap verder uitgezocht en opgeruimd.

Groetjes, 

Carmen, Quinten, Marin, Henk, Alex en Nico

 

 

 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.