Blogs projectreis 2016

Woensdag 26 oktober 2016

Echt Zuid-Afrikaans weer vandaag; heeeel erg warm !

En alweer de laatste volledige klusdag vandaag….

 

Neo Birth

Er moesten 4 lagen verf van de muur af en één nieuwe laag op. Voor vandaag is besloten om ‘s morgens meteen naar Neo Birth te gaan, in plaats van ná het kinderwerk en dus in de ergste warmte. En het is gelukt daar een flinke slag te slaan !! In de vroege uren is alle oude verf van de gevel gekrabd. Ondertussen is ook begonnen met het egaliseren van het geheel. Tegen 11.00 uur was de gevel kaal en rond lunchtijd zat de nieuwe, gladde, gips laag erop. Die droogde tijdens het eten mooi op en daarna hebben we het geheel glad geschuurd. Als laatste is nog een primer aangebracht om te zorgen dat de nieuwe verflaag, die morgen zal worden aangebracht, goed hecht. 

 

Freedom Park

Op Freedom Park zijn door Tineke vanmorgen wat kinderkleertjes uitgedeeld, wat een mooi gebaar kun je daar mee maken.

Vandaag hadden we 35 kinderen op bezoek bij het kinderwerk.

We zijn begonnen met stoelendans, dit vonden  de kinderen erg leuk!

De tolken deden dit keer het verhaal,  het ging over Noach. Elke keer valt het op dat de kinderen erg aandachtig luisteren naar het verhaal. Daarna mochten de kinderen zich uitleven op knutselen en puzzelen. Er waren veel jongens in verhouding, dat was te merken aan de drukte…. En misschien hadden ze ook wel last van de warmte. We konden de kinderen ook weer lekker vers brood geven van de bakker op Freedom Park zelf.

Na het kinderwerk zij  Nel en Gerdi nog boodschappen gaan doen met twee caregivers voor de maaltijd van de kinderen voor morgen.

 

Moedwil school

 

Op de Moedwill school zijn de allerlaatste handelingen verricht aan de nieuw gemetselde handenwasbak.

Manuchah

Ook bij Manuchah zijn veel dingen afgemaakt vandaag. Het kippenhok is voorzien van gaas. Er zijn waterleidingen gelegd naar de drinkbakken. Verder zijn de zonnepanelen op het dak geplaatst en zijn ze aangesloten op de nieuwe waterpomp. Alles werkt! Het hekwerk is helemaal afgemaakt, de laatste leidingen van het watersysteem voor de groentetunnels zijn in de grond gegraven. Ook de schaduwdoeken voor de groentetuin naast het kippenhok zijn opgehangen aan de palen. Verder zijn vandaag bij Manuchah de door ons meegenomen kinderkleren en schoenen officieel overhandigd aan Elmarie, die gaat zorgen dat ze op de goede plek terecht komen.

Als bonusklus is er op het terrein van Groenfontein nog gewerkt aan de afvoer. Ook dat is vanmiddag afgerond. Hopelijk merken we dit jaar niet meer of het goed gelukt is….. 

Jan. M, Jan.P, Peter, Tineke, Ria en Bart

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.