Blogs projectreis 2016

Dinsdag 25 oktober 2016

Het was vandaag ouderwets warm !! Zoals we gewend zijn in Zuid-Afrika… En er is een feestvarken in ons midden; Bas vierde vandaag met ons zijn trouwdag, gefeliciteerd Mariëlle !!

Vanmorgen is een eerste groep naar de Mall (een groot overdekt winkelcentrum) in Rustenburg geweest om souvenirs te kopen en andere boodschappen te doen. Omdat we gewend zijn om rond 7 uur te vertrekken moesten we wel van 8.00 tot 9.00 uur wachten tot de winkels open gingen, maar dat was geen straf. Wimpy‘s was al wel open en daar hadden ze lekkere cappuccino. De christelijke boekhandel had een goede dag, we hebben ze van een hele voorraad cd’s afgeholpen. Voor de kinderen op de Moedwil school hebben we speelgoed gekocht.  Net toen we klaar waren en hadden afgerekend viel in het winkelcentrum de stroom uit. Dat kan daar dus ook.

Manuchah

Na het shoppen gingen we de ploeg die al vanaf half 8 aan het werk was bij Manuchah versterken. Daar was nog veel werk te doen, maar aan het einde van de middag was al het graafwerk voor de groentetunnels klaar. Ook de watervoorziening in alle groentetunnels werkt!. Het 2e hek van zeker 60 meter lengte is bijna af. Het was vandaag wel afzien, het was de warmste dag tot dusver met een middagtemperatuur van zo’n 35 graden, bijna geen schaduw en geen wind. Elmarie kwam ons gelukkig verwennen met een doos taartjes. 

Moedwil

Het muurtje om de handen-wasplaats is gemetseld, er zijn 2 waterkranen bevestigd én aangesloten op de waterleiding. Morgen nog even afwerken en dan kunnen de kinderen voordat ze gaan eten hun handen wassen bij de waterkranen. Nu doen ze dat om de beurt met water uit waterzakken.

Freedom Park

We  zijn begonnen met het opnieuw kitten van twee ‘bottels of light’. Dit is een pet-fles gevuld met water en een beetje chloor die met kit in een gat door het  dak bevestigd worden. Door de weerkaatsing van de zon in de fles geeft dit licht in het shackje, vergelijkbaar met een lamp van 60 watt. Erg dankbaar werk. 

Met de kinderen hebben we eerst liedjes gezongen, waar gezellig op meegedanst werd. Daarna heeft Peter het verhaal van de goede herder verteld waar de kinderen aandachtig naar luisterden. Toen was het tijd voor het knutselen:  een schaapjes masker kleuren. Na dit stilzitten was het hoog tijd om te gaan sporten, de jongens voetballen en de meisjes hoepelen, touwtje springen en elastieken. Daarna samen bidden en brood eten. Het brood was afkomstig van de bakkerij van Freedom Park zelf. Heerlijk vers !  En toen was het al weer tijd om naar huis te gaan met een heerlijk appeltje en een stuiterbal. Ook hebben we een tolk samen met 4 kindjes een lift in de auto gegeven, zij keken hun ogen uit.

Na het kinderwerk is er nog twee en een half uur bij Neo Birth aan de muur gewerkt.

Kinder Sorg

Op Kinder Sorg zijn de klussen klaar! Er moest nog een drempeltje gemetseld worden en het einde van de bestrating is afgewerkt.

Fijn dat we bij alle projecten in een afrondende fase zitten en dat het ernaar uitziet dat we alles naar planning kunnen afmaken.

Gerdi, Nel, Klaas, Quinten en Wouter    

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.