Blogs projectreis 2016

Maandag 24 oktober 2016

Kinderwerk Freedompark: Vandaag kwamen er 25 kinderen. Het Bijbelverhaal ging vandaag over de geboorte van Jezus. Wel apart bij 33 graden. Als knutsel hebben we van iedereen een hand omgetrokken en daarna versierd, gekleurd en bestickerd. De kinderen waren heel rustig waarschijnlijk door de warmte waardoor we een hele tijd met de jongens en meisjes samen hebben gezeten . Daarna nog met de jongens gevoetbald en met de meisjes ge-hoelahoepd. Na de lunch hebben we een glasruitje vervangen in het ruimte die ingericht gaat worden als huiswerklokaal. Ook hebben we daar een gordijnrail opgehangen. Als afsluiting zijn we met z’n zessen een uurtje naar Neo Birth geweest. Weer een stukje verder met de muur waar de hele verf laag af moet. Een behoorlijke klus, maar we zijn flink opgeschoten. Er is zelfs al een stuk gestuukt.

Kinder Sorg: Vandaag zijn we weer aan de gang gegaan met het bestraten. We hebben het helemaal afgekregen en gezorgd dat het weer netjes oogt. Het was een zware dag omdat het erg warm was en het bestraten nogal een klus was. Wij hebben dus alles kunnen afronden en zijn met een voldaan gevoel naar huis gegaan.

Moedwil: Alle eettafels zijn nu klaar. De zesde tafel is iets kleiner geworden vanwege de hoeveelheid  materiaal die er nog over was. De kinderen hebben zelfs even geholpen bij het schuren en timmeren. De tafels worden vol enthousiasme voor meerdere doeleinden gebruikt: eten, studeren of chillen. Er hing ook een schaduwnet op Moedwil maar deze moest nieuw leven ingeblazen worden. Dat is met veel verve gedaan door de gaten die er waren ontstaan te naaien met visdraad en het net opnieuw op te spannen. Er zijn in het paadje naar de schaduwplek ook nog wat herstelwerkzaamheden uitgevoerd. De glijbaan van de Jungle Gym is gemaakt en de schommels zijn opgehangen. Hier is gelijk gebruik van gemaakt !!  

Manuchah: Het was vandaag bijzonder warm op Manuchah. De zon brandde erg fel en het is dan goed opletten dat je genoeg water drinkt en je voldoende insmeert tegen verbranden. Er is verder gewerkt aan het hekwerk en de groentetunnels. Daarnaast is er gewerkt aan het kippenhok dat er gemaakt gaat worden. Er is dus genoeg te doen deze week... Nog even hard werken om alles af te krijgen!

Liefs namens allemaal; Anita, Mirjam, Ko, Arjan en Bas 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.