Blogs projectreis 2016

Zondag 23 oktober 2016

 

Gisteravond weer een enorm onweer en regen en daardoor stroomuitval. Dat duurde tot vanavond 19.00 !

Even een kleine terugblik op de zaterdag avond. We werden door Jan-Piet en Riaan getrakteerd op heerlijk vlees van de braai, klaar gemaakt met de speciale marinade van Jan-Piet. Voor iedereen was er een stuk vlees van 500 gram. En er waren er zelfs die wel 2 van die stukken konden wegwerken….

Vanmorgen zijn we in groepjes naar verschillende kerken gaan. 

De grootste groep ging naar Shekinah Tabernacle (voor ons de “zwarte kerk”) .

Voor de meesten een hele bijzondere, opwindende dienst met veel (harde) muziek, zang, dans en een voorganger die de gemeente behoorlijk kon opzwepen en daar bij ook de collecte kon stimuleren zodat velen dit naar voren brachten. 

Na de dienst werden we nog apart voorzien van een drankje en op de foto gezet.    

Assembly kerk; dat is een gemengde kerk voor blank en zwart, wel vergelijkbaar met een Evangelische kerk in Nederland. Een mooie dienst.

Groenfonteinkerk; 

Door stroomuitval was er geen begeleiding van muziek en beamer. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Lydia als voorzangster.

Mooie dienst waarin Kobus een parallel gaf tussen een top sporter en een christen. Je moet allebei keihard werken om het doel te halen. Dan krijg je als Christen ook de gouden medaille van God.

Na de dienst hadden 4 personen van HOPE nog een bijzondere ontmoeting met de gemeente er  werd namelijk voor ons een persoonlijk gebed uitgesproken uitdankbaarheid voor onze aanwezigheid in ZA. 

’S Middags is een groot deel van de groep naar ‘Predator Rock’ geweest, een dierenopvang waar leeuwen, tijgers, hyenas, baby leeuwtjes en nog veel meer dieren worden verzorgd. Bijna alle dieren zijn tam, waardoor er zelfs baby leeuwtjes op schoot genomen konden worden. Het zien van grote, imposante dieren was voor de hele groep een heel gave ervaring.

Ook zijn Henk en Bart naar de kloof geweest om deze te beklimmen tot de waterval, die helaas bijna helemaal droog stond. 

Alex en Nico wilden vissen. Zelf een hengel gemaakt met beperkte middelen ( er was geen “krach”). Maar met een zelfgemaakte haak en een lijn toch een poging gewaagd. We hebben een meerval aan de haak geslagen maar deze viel er helaas weer af. We hebben de  haak met aas geborgd in het meer achter gelaten, wie weet hebben we morgen toch nog  een meerval op ons bord !!

 

Quinten, Carmen, Marin, Alex, Nico en Henk.

 

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.