Blogs projectreis 2016

Vrijdag 21 oktober 2016

Afgelopen nacht heftig onweer, krach uitval, twee ondergelopen slaapkamers en vanmorgen nog steeds wat regen en dus veel blubber…..

Eerst een terugblik op de contactavond van gisteren. Elk jaar nodigen we onze vrienden en contacten in Zuid-Afrika uit om te komen eten en bij te praten. Het was een gezellige avond met zowel oude als nieuwe contacten. Na een gezellige maaltijd hebben we op hilarische wijze Nederlanders en Zuid-Afrikaners gemixt en kennis met elkaar gemaakt.

Neo Birth/Touch Community Network:

Vandaag zijn Anita, Mirjam, Marin en Gerdi naar Touch Community Network geweest, waar Neo Birth een onderdeel van is. Wij wilden graag de speelochtend mee maken die zij één keer per week organiseren op hun eigen terrein. Helaas kon dat vanwege het weer niet doorgaan. We zijn wel de hele dag gebleven en hebben mogen zien (foto’s) en horen wat zij allemaal doen. Waaronder erg aangrijpende verhalen over de opvang van onder andere tienermoeders en verder bijv. counseling, opleiden van caregivers, aanbieden van programma’s aan peuter-/kleuterjuffen zodat de kinderen worden voorbereid op het onderwijs dat zij vanaf hun zesde krijgen. De kinderen hier lopen erg achter vergeleken met de kinderen in Nederland. Verder had Anita 8000,00 rand van sponsors gekregen die ze heeft aangeboden. Daarna hebben we een gedeelte van dat geld uitgegeven aan luiers, broekjes, vaseline enz. Een hele enerverende en emotionele dag !

Kinderwerk Freedompark

Ook op Freedompark hadden regen en onweer huis gehouden, veel plassen en modder. Daardoor kwamen er minder kinderen dan we gewend zijn, in eerste instantie 7, uiteindelijk 18. Daardoor kon   den we de kinderen die er waren wel veel aandacht geven en dat was heel fijn. We hebben het verhaal van Jona verteld en samen met de kinderen uitgebeeld, daarna mochten ze vissen kleuren en bestickeren en met een hengelspel kijken hoeveel vissen ze konden vangen. Er zaten hele goede vissers tussen! Tussendoor werden ze ook nog geschminkt en voor hen was het dus een topdag!

Kinder Sorg:

De Jungle Gym is verder gebeitst, de schommels bevestigd zodat hij nu helemaal klaar is. Verder zijn we begonnen met het bestraten van de ruimte tussen de betonnen afscheiding en het hoofdgebouw, een oppervlakte van meer dan 100 m2.  Een oneffen oppervlakte vol stenen en rommel. Dat was dus een dag van grond egaliseren, stenen en rommel verwijderen, zand opbrengen en klinkers leggen. Een zware klus waarbij de temperatuur en de vermoeidheid met het uur toenamen. Maar aan het eind van de middag was een flink stuk klaar !

Moedwil:

Vandaag een goede werkdag gehad op Moedwil. We hebben de laatste twee picknicktafels afgemaakt waar de kinderen aan kunnen eten. Dit word erg gewaardeerd door de kinderen en ze zitten er dagelijks aan! 

Het was ook erg gezellig met de kinderen van de school. Er word veel lol gemaakt en foto’s maken is favoriet! 

Een goede dag met veel blije kinderen en goed werk. 

Klaas, Wouter, Marijn, Jan L, Nel en Gerdi

 

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.