Blogs projectreis 2016

Donderdag 20 oktober 2016

Hallo allemaal,

Kindersorg: 

De Jungle Gym is, op het beitsen na, klaar. Er moet nu alleen nog een bankje in gemaakt worden. Het bruggetje is afgemaakt. Er is nog meer goed nieuws: de stenen en het zand zijn gebracht, het had wat vertraging, maar we kunnen binnenkort lekker aan de bak!  

Moedwil: 

Vandaag is er vervolg gegeven aan de werkzaamheden van gisteren, namelijk het maken van een derde eettafel . Naast het maken zijn de banken nu ook allemaal gebeitst. Hier kregen we ook wat hulp bij van de kinderen!  Het is de bedoeling dat er in totaal 6 eettafels komen te staan op twee verschillende plekken. Het mooie van vandaag was dat de eerste kinderen (ongeveer 40 per tafel)  al dankbaar hun eten van de nieuwe tafels hebben gegeten. Er is ook verder gegaan met het metselen van de handenwasgelegenheid, het fundament is nu zo goed als klaar! 

Manuchah: 

Alles op deze werkplek betekent werken op en met een keiharde ondergrond. Vele kilo’s grond zijn verplaatst, vele meters geharkt in de groentetunnels. De brandende zon en de vierde werkdag levert her en der uitputting en spierpijn op. Het is zwaar werk om de gortdroge grond klaar te maken. Drie tunnels zijn helemaal klaar (inclusief compost en kustmest) voor de irrigatie. De hoofdwaterleiding is opnieuw, maar nu dieper, gelegd. Iedere tunnel heeft nu een eigen waterkraan en aan het eind van de dag kwam er materiaal voor het (water)druppelsysteem. Helaas nog niet genoeg voor alle tunnels. 

Freedom park:

Gelukkig konden we vandaag terecht in Freedompark. Er waren 33 kinderen. Omdat niet alle kinderen op tijd waren begonnen we met spelen met de babypoppen en daarna hebben we heerlijk met elkaar gezongen. Vandaag was het verhaal van Jozef aan de beurt. We zijn echt trots op onze tolken, de kinderen zaten met heel veel aandacht in het verhaal. We gingen daarna kleuren en hebben de gezichten van de kinderen en onszelf versierd met schmink. Ook hebben de jongens gevoetbald en de meisjes gespeeld met de hoepels en het elastiek.

Voor de lunch hebben een bezoek gebracht bij Alice. Een aantal jaren geleden is haar shack door ons opgeknapt. Zij woont hier met 4 kinderen. Heel indrukwekkend.

Na de lunch hebben we met z’n allen een aantal schoolbanken in elkaar gezet. Onze tolken bleven ook. Het resultaat…een prachtig lokaal waar de kinderen hun huiswerk kunnen maken. Ter afsluiting hebben we nog even een bezoek gebracht aan de moeder van een van onze tolken Lovedalia. Haar moeder heeft recent te horen gekregen dat zij ernstig ziek is. Het initiatief om een boodschappen pakket te brengen namens de hele groep werd enorm gewaardeerd. 

 

Groetjes namens allemaal: Ko, Anita, Mirjam, Arjan en Bas

 

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.