Blogs projectreis 2016

Woensdag 19 oktober 2016

Goede avond allemaal, 

Het regent pijpenstelen hier, maar dat is meer dan nodig omdat het heel droog is momenteel in Zuid-Afrika. Vandaag hebben we in lage, maar voor het klussen aangename, temperatuur geklust. We zijn op de volgende locaties actief geweest: 

Kindersorg: bij Kindersorg waren we niet als enige actief, een aantal mensen van de lokale bevolking is bezig om een “stop-nonsense”te bouwen, dat is een muur. Tijdens het graven voor deze muur stuitten zij vreemd genoeg op een al eerder gemaakte muur, in plaats van deze stenen te hergebruiken, werden de stenen helaas aan de kant geschoven. Onze Hope-gangers hebben zich hard ingezet om de Jungle Jim verder vorm te geven.

Moedwil: ook bij Moedwil werd ijverig gewerkt aan verschillende projecten. Zo werd er (de tweede dag op rij) een hele bank van 6,6 meter in elkaar geklust. Verder is ook de fundering voor een handenwasgelegenheid gemaakt. Met cement, hout, gereedschap en een hoop passie zijn we dus een heel eind gekomen.

Manuchah: we zijn weer heerlijk aan het werk geweest in de groentetunnels bij Riaan en Elmarie. Verder is een hek met prikkeldraad geplaatst aan een zijde van het erf, aan een andere kant van het erf is een start gemaakt met het slaan van de palen en het verwijderen van het groen. Meerdere mensen hebben zich heerlijk uitgeleefd met de motorkettingzaag. 

Freedom park: vandaag waren er helaas te veel spanningen in de sloppenwijk om kinderwerk te doen en zijn we uit voorzorg rechtsomkeert gegaan. Morgen een nieuwe poging onder begeleiding van Riaan en Andre die volgens zichzelf over bijzondere talenten beschikt (iets met banden en vuur, verder laten we dit even in het midden). 

Misschien zijn jullie ook benieuwd hoe wij hier de avonden doorbrengen. Gisterenavond heeft het hard geregend, waardoor we helaas niet aan het kampvuur hebben gezeten. We hebben wel genoten van een avondje klaverjassen (met een speler die verzaken aan het uitleggen was en vervolgens zelf verzaakte, vanwege privacy doen we hier verder geen uitspraken over), zijn er armbandjes gemacrameed en hebben we heerlijk gekletst. Helaas viel de stroom uit door de bliksem en moesten we in het pikkedonker naar de kamers. Ook ‘s morgens was er nog geen stroom dus een koude douche en ben je gelijk goed wakker @  Verder was er overdag op diverse plaatsen geen stroom en dat accepteer je gewoon als Zuid Afrikaan@    

 

Dikke knuffel van Quinten, Nico, Marin, Henk, Carmen en Alex

 

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.