Blogs projectreis 2016

Dinsdag 18 oktober 2016

 

Vanmorgen vroeg om 7:00, toen we net onderweg naar het werk waren, werden een aantal van ons verrast door een giraffe met een jong vrij dicht langs de weg. Magnifiek !!

Manuchah:

Bij Manuchah zijn we verder  gegaan met de groentetunnels. De eerste twee tunnels zijn helemaal afgemaakt. Ook zijn de palen van het nieuw te maken hek voorzien van (prikkel)draad.

Kind Sorg:

Wist u dat:

We vandaag begonnen met vrieskou…. Marijn (met fleecejack) zo erg bibberde dat de bank ervan trilde ?

Klaas schiet met speedboren en Nico daar bijna door werd aangevallen ?

Wouter goed schroeven in kan draaien alleen de bitjes werkten niet mee…

Anita en Tineke zijn de schuurmachines van Gerard en dat ging heel goed !! Inclusief de goede gesprekken….

Velen in de groep worden gek van Tineke met haar “Mákramie” maar ondertussen doet iedereen gezellig mee om de armbandjes voor het kinderwerk af te krijgen.

We na “Kind Sorg” nog bij Manuchah hebben geholpen. 

Het was een Baie mooie dag en er is opnieuw keihard gewerkt op deze locatie.

Freedompark:

Vandaag de eerste dag van het kinderwerk. Samen met  Lovdelia, een van de tolken, hebben we nog kinderen opgehaald en uitgenodigd vanuit de sloppenwijk. Nadat we de platen voor de bijbel vertelling (de schepping ) hadden opgehangen mochten we uiteindelijk ongeveer 40 kinderen verwelkomen. De kinderen begonnen spontaan kinderliedjes te zingen, wat zeer aandoenlijk was. Daarna hebben wij ons voorgesteld en laten zien op een wereldbol waar wij vandaan komen. Daarna kregen de kinderen limonade te drinken. De kinderen werden gesplitst in 2 groepen, meisjes en jongens. Er werd volop geknutseld aan een mooie kroon met stickers en stiften. Na een uurtje knutselen was het tijd voor spelletjes. De jongens gingen voetballen en kegelen. De meisjes vermaakten zich met de hoepels. De ochtend werd afgesloten met een broodje. Als afscheid kregen de kinderen fruit en een leuk cadeautje mee naar huis.

NeoBirth:

’s Middags is er nog een start gemaakt met een klus bij NeoBirth. Hier moet een buitenmuur opnieuw geschilderd worden.

Moedwil

Vandaag hebben we een picknicktafel  klaar gemaakt en opgesteld op het terrein. De 6.60 meter lange planken werden in de loop van de dag door Riaan gebracht en er werd door de schoolkinderen gevochten om de planken te lossen en weg te leggen. Ook hebben we het speeltoestel voorzien van een nieuwe beitslaag.

Verder hebben de kinderen zich uitstekend met ons vermaakt… En wij met hen !! En…het was vandaag minder warm en soms zelfs bewolkt, wat een verademing !!

 Jan M, Ria, Peter, Bart, Tineke en Jan P.

 

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.