Blogs projectreis 2018

Woensdag 17 oktober 2018

Op Touch Communitie zijn we weer druk geweest om de kleding op maat te leggen en daar pakketten van te maken. Er lijkt een eind te komen aan het uitzoeken van de kleding. Nico en Pim zijn begonnen om schappen te maken om daar alle kledingpakketjes op maat op te ruimen zodat, als er iemand voor komt, niet eerst gezocht hoeft te worden. Als er een meisje komt dat niets heeft voor de baby, hebben we wiegjes met de eerste benodigdheden gemaakt die ze dan meekrijgen met voedselpakket erbij. Gerdi is bezig geweest om Angela te helpen met het uitzoeken en inboeken van de Duplo die ze gebruiken voor de speellessen.

 

Op Freedom Park is bij de preschool van" Irene" door Ria, Alex, Jan, Henk en Steijn de bouw begonnen van de tweede jungle gym van deze projectreis. De start was door gebrek aan gereedschap niet heel soepel, maar omdat de grond dit keer zachter was dan we gewend zijn ging het graafwerk veel sneller dan gepland. Eind van de middag liepen we weer op schema dus we denken het morgen toch af kunnen ronden en 's middags feestelijk aan de jonge gebruikertjes over te dragen. Tussen het klussen door was er genoeg gelegenheid om met de scholiertjes kennis te maken met een high five, een boks of een snap en Ria deed de polonaise met alle kinderen! . En "als je me nou" spreken ze accentloos uit.

 

Vandaag zijn wij (Marin, Jeroen, Quinten, Arjan en Rolf) begonnen op Noble Palms primary school. De bedoeling is dat er een behendigheids parcour gemaakt wordt. We werden opgevangen door Miranda, die ons een korte rondleiding door de school gaf. Deze school is gesticht door Zuid Koreanen en dat is ook te merken. De kinderen krijgen naast gewoon onderwijs ook les in taikwondo. In deze lessen leren ze naast deze vechtsport ook discipline en dat is goed te merken aan de kinderen die we daar tegen kwamen.

 

Na deze rondleiding hebben we de plannen besproken en daarna gingen we aan de slag. Voor de lunch hadden we al een fiks aantal gaten gegraven en grote delen van de parcours-toestellen in elkaar gezet. De lunch was een verrassing, ze hadden sushi gemaakt en dat smaakte heel erg lekker. Na de lunch hebben we flink gebuffeld en toen de tijd daar was om naar huis te gaan, hadden we drie van de vijf toestellen in de gegraven gaten staan en daar weer beton in gestort. Morgen nog een dagje daar en dan is dat ook weer klaar.

 

  

 

Reacties  

#1 Anje 17-10-2018 21:16
Wat werken jullie ongelofelijk hard zeg! Respect! Jan, hier alles goed hoor; vandaag een leuke dag met Truus gehad. Helaas geen ragout nog. Ik voel me redelijk maar niet toppie dus, twijfel nog of ik zondag naar Groningen ga. Maar ik mopper niet. Dikke kus voor jou liefie en een lieve groet voor allen....Ik ga op snurk.....zzzzz zzzzz
Citeer
#2 Nel 17-10-2018 21:49
Super om te zien wat jullie in die paar dagen allemaal gedaan hebben, fijn dat Touch zo geholpen wordt. Ria, mooi om jou weer met de kids een polonaise te zien doen.
Citeer
#3 Annie 17-10-2018 22:07
Wat werken jullie ongelofelijk hard zeg! Prachtig! Ik zie fat jullie het goed naar de zin hebben. Zie er iedere avond weer naar uit om jullie te kunnen volgen en ‘zien’! Lieve groeten.
Citeer
#4 Margriet 17-10-2018 23:21
Ha lieve Gerdi en Alex, Je knippert een keer en er is alweer een halve week voorbij. Ik ben een beetje druk... Vandaar nu pas een berichtje van mij.
Goed jullie te zien. Leuk kleertjes uitzoeken en opruimen, echt iets voor jou!
Heel veel succes en geniet ervan.
Dikke kus,
Margriet
Citeer
#5 Wilma 18-10-2018 08:34
Lieve Rolf,
Hoe is het nu? Hard bikkelen? Jullie doen op veel verschillende plekken allerlei klussen heb ik het idee. Goed bezig hoor. En dan al die blije kindertjes, daar doe je het voor.
Hier is alles goed hoor. Doen tussen al het werk door gezellige dingen, lekker uit eten geweest met de meiden, vandaag dagje sauna, ff bijkomen van afgelopen weken. En nu kan het makkelijk, heb jij er geen last van :)
Tijd vliegt wel weer wat mij betreft hoor! Eerste week al bijna voorbij. Eens kijken of volgende week wat rustiger verloopt. Dit weekend wel rustig: lekker alleen! Gaat helemaal goed komen hoor. Jij dit weekend nog leuke dingen doen?
Zet hem op nog de vrijdag en dan lekker even bijkomen van al het harde werken in de hitte. Hier trouwens ook nog steeds uitzonderlijk mooi weer. Genieten dus.

Xx Wilma

P.s. alle anderen natuurlijk ook veel succes hoor!
Citeer
#6 Simone 18-10-2018 08:58
Anita, jullie zijn goed bezig!!
Allemaal blije gezichten om je heen.
Keep up the good work.
XX Simone
Citeer
#7 Emily Luna 18-10-2018 08:59
Zooooo dat ziet er weer super goed uit.
Top gedaan...
Heel veel succes en plezier♡♡
Liefs van ons
Citeer
#8 siem en kars 18-10-2018 10:00
Hoi Opa,
Je bent heel hard aan het werk zien we op de foto's! Wat fijn dat het allemaal goed gaat. Gister ben ik naar de bioscoop geweest met mama en Lisa. We waren helemaal alleen in de zaal en ik mocht zelfs de film aanzetten met de meneer van de bioscoop. Het was heel erg leuk! Vandaag is mama vrij en zijn we lekker thuis. Nu ga ik zelf nog iets typen: cklln,bjijuy. Dikke kus van ons!
Citeer
#9 Janita 18-10-2018 10:08
He Corine. Hoe gaat ie? Weer lekker aan t bikkelen? Je doet het goed, geniet er van. Ik hoor straks al jullie verhalen wel weer..... Lieve groet van mij.
Citeer
#10 Olivia 18-10-2018 15:41
Mama! Wat een mooie foto’s! Hopelijk heb je het goed daar Ikke wel hier hoor alleen gister miste ik jou wel. De kaartjes Helpen heel goed en die dromenvanger ook❤️❤️ Loveyou veel plezier nog
Citeer
#11 Klaas 18-10-2018 16:13
Leuk om als eerste steeds jullie foto's te mogen zien. Er wordt weer veel werk verzet, geweldig allemaal! En laat Nico 's avonds een beetje met rust, des te eerder komen de foto's deze kant op en op de website!
Citeer
#12 Monique 18-10-2018 19:00
Ha Jeroen. Wat zijn jullie goed bezig. De foto's geven een heel mooi beeld van wat jullie aan het doen zijn. Hoe vond je de sushi. Mag ik dat nu ook thuis op tafel zetten? Heel veel plezier en succes. Groetjes Jan, Monique en Jolijn.
Citeer
#13 Nel blankenstein 18-10-2018 20:14
Hallo Wilma Wat zijn jullie.allemaal druk hier is alles goed goed groetjes aan allemaal
Citeer
#14 Maria Meinema 19-10-2018 09:02
He Lieve CORINE,
Lekker bezig skattie. Ik zie je in de weer met cement,haspels, zand en allerlei toestanden. Echte bouwvakker zo langzamerhand. Fijn dat jullie de projecten in veelal giede staat terugvinden. Leuk.due jungle gym. Gave foto met de high hive!
Hier is de after summer voor mij. Sneller donker en frisser!
Met Olivia alle druiven geplukt! En nu verwerken tot wijn!
Tijd gaat snel. Veel plezier en Gids zegen.
Liefs van Maria én knuffel Florian
Xx
Citeer
#15 Laura 19-10-2018 09:04
Lieve papa en mama,
Fijn jullie gesproken te hebben gister! De tijd gaat belachelijk snel voor mijn gevoel, gelukkig. Hoe is dat bij jullie?
Geniet en heel veel succes!
Loveyou
Citeer

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.