Blogs projectreis 2016

Zondag 16 oktober 2016

Lieve allemaal,

Na een eerste nacht in Groenfontein werden we vanmorgen wakker met de opkomst van de zon. Na het ontbijt zijn we om 10:00 uur bij de kerkdienst ontvangen. De kerk staat op het terrein van het guesthouse. We mochten een bijzondere kerkdienst hebben met als thema: God seg: alles is nie vorby voor het nie vorby is nie. Hier gaf dominee Kobus een aantal hele mooie voorbeelden bij vanuit de bijbel, maar ook een bijzonder persoonlijk verhaal. We mochten ook gezamenlijk het avondmaal vieren. Daarna kregen we van de kerkmensen bij de koffie een bord met diverse gebakjes en snacks; een mooie manier van dankbaarheid die ze voor ons werk hebben.

Aan het eind van middag kwamen dokter Neil, zijn vrouw Mari en Elmarie Venter (de vrouw van Riaan) langs voor bezoek. Ze vertellen over de problemen in de buurt en welke werkzaamheden zij daar doen. Zo vertelde Elmarie dat ze een traumatherapeut is en hulp biedt aan zowel kinderen als volwassenen. Aan de buitenkant lijkt het allemaal wel goed maar van binnen is het vaak goed mis. Neil ging in op enorme HIV problematiek die er is terwijl Mari inging op de zorg die geboden wordt bij o.a. de weeskinderen en tienermoeders.

We gaan deze week ook bij Elmarie thuis aan het werk om bezig te gaan met groentetunnels. Deze groentetunnels wilde Elmarie altijd al graag hebben en vorig jaar hebben ze deze als een Gods geschenk mogen krijgen. De groentetunnels willen ze graag gebruiken om groente in te kweken, en van daaruit de volwassen groente ook te verplaatsen naar andere velden waar het ook kan groeien. Als dit lukt dan wordt dit een voedselvoorziening voor de allerarmsten in de buurt. 

Tot slot heeft André vanavond verteld wat we morgen allemaal gaan doen op de verschillende plekken. Voor een heel aantal mensen wordt morgen een bijzondere dag want ze gaan voor het eerst écht zien wat we hier gaan betekenen voor onze medemens. 

Liefs Ko, Anita, Mirjam, Arjan en Bas

 


 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.