Blogs projectreis 2018

Zaterdag 13 oktober 2018

 

12 oktober 2018

 

Om 9.00 uur krijgen we het eerste bericht binnen. Er is vertraging! Er wordt direct een groeps- app aangemaakt. De meesten hebben het bericht ontvangen dat we niet om 12.00 op Schiphol verzamelen, maar om 14.30. Ria , Rolf en later ook Pim en Wilma zijn er wat vroeger.

 

Als iedereen zich verzamelt heeft brengen we onze koffers weg. Altijd weer even spannend, want de koffers zijn al snel te zwaar. Gelukkig, dat lukt.

 

Eenmaal de douane door, gaat iedereen z’n eigen weg. Van Emirates krijgen we een bon vanwege de vertraging.

 

Rond 18.30 vertrekken we dan eindelijk naar Dubai. Veel te laat en dus gingen we er eigenlijk van uit dat we onze vlucht van Dubai naar Johannesburg moeten laten omboeken. Niet dus, eenmaal op Dubai werden perfect begeleid naar de juiste gate, waar het vliegtuig nog op ons stond te wachten. In de lucht kregen Rolf en Jeroen te horen dat hun koffers helaas zijn achter gebleven in Dubai, zij moeten dus nog even op hun spullen wachten. Als het goed is wordt alles bezorgt, dus nog eventjes geduld dan maar.

 

Jeroen kreeg in het vliegtuig nog wel een primeur (wij erg jaloers!):

 

Voor Jeroen, die een grote vliegtuigliefhebber is, kon het niet missen om een bezoekje aan de cockpit te brengen. Toevallig was een van de piloten een Nederlander wat het net wat mooier maakte.

 

13 oktober 10.35 uur

 

We zijn in Zuid-Afrika! Alles ging perfect onderweg. Maar na onze droge en warme tijden in Nederland, moeten wij het doen met bewolking en later onweer en een flinke regenbui.

 

Eten doen we daarom met kaarslicht, want zoals we hier inmiddels wel gewend zijn, bij onweer valt de stroom uit.

 

Helaas daarom geen kampvuur vanavond, maar dat komt goed uit. Want er moet voor de meesten van ons nog behoorlijk wat slaap ingehaald worden. Vroeg naar bed dus vanavond, heerlijk!

 

 

 

Lieve groetjes en vooral ook welterusten,

 

Alex, Jeroen, Marin, Quinten en niet te vergeten Wilma.

 

 

 

 

Contactgegevens

 

H.O.P.E. in South Africa
t.a.v. het secretariaat
Ringallee 82
6891 BG  ROZENDAAL
Telefoon » 026 - 364 38 29

Giften

 

Triodos Bank: 
IBAN » NL38 TRIO 0254 6672 28


Wij zijn een ANBI-stichting. Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.