Woensdag 26 oktober

Vandaag is helaas alweer de laatste dag hier aangebroken. Een uitstekend moment om de laatste klusjes af te ronden, maar niet voordat we een fantastisch ontbijt voorgeschoteld kregen. Anita en Janita hebben zich uitgesloofd in de keuken en ons blij gemaakt met heerlijke wentelteefjes!

Gerard, Corine en Arjan zijn druk in de weer geweest op de Blooming Tree Farm en zij hebben daarnaast heel wat kilometers gereden naar meerdere projecten om daar nog te ondersteunen en/of de laatste dingen te regelen. Pieter, Jeroen, Janita en Quinten vertrokken vandaag naar de Blooming Tree School waar ze de laatste handelingen aan de wc hokken hebben verricht. De schotten moesten worden verstevigd, en ook is er een plank bovenop bevestigd om hier wat spullen op te kunnen plaatsen en meer stevigheid te garanderen.

Steyn, Emma, Lieke, Joris en Jan zijn vanaf Groenfontein vertrokken naar de Mall om hier een glijbaan op te halen om zo ook de laatste handeling aan de Jungle Gym op Flowers of Love af te maken. Met de nieuwe glijbaan is dit helemaal gelukt en werd de Jungle Gym nogmaals met veel plezier opgeleverd! Dat was een vrolijk en dankbaar moment zo op de laatste dag. Vervolgens zijn zij naar Happy Hearts gereden om ook daar de laatste werkzaamheden te verrichten. Hier moesten nog de laatste dingen worden opgehangen, dus dat was gelukkig zo gebeurd. Daarna gingen zij naar Touch waar nog wat tekeningen op de muur zijn gezet, die Lieke later af zal maken. Zij blijft namelijk nog vier weken bij Angela en Berry. Voor Touch zijn er door Gerdi, Anita en Marin nog extra inkopen gedaan om hen zo de komende tijd nog te ondersteunen.

In de middag hebben wij met de hele groep gezamenlijk afscheid genomen bij Touch. Dit was een emotioneel afscheid, omdat we in korte tijd toch altijd een goede (en mooie) band met elkaar opbouwen en het voor velen weer een lange tijd zal duren tot we elkaar weer zullen zien. Het is mooi om te horen dat Angela (van Touch) veel berichten heeft mogen ontvangen van de teachers van de pre-schools waar wij hebben gewerkt de afgelopen weken.

Later deze middag zijn wij teruggegaan naar Groenfontein. Hier hebben wij al het gereedschap uitgezocht en gesorteerd, en dit direct ook genoteerd. Zodat wij precies weten wat er de volgende keer weer klaarligt zodra de nieuwe projectreis weer van start gaat! En nog wat extra respect voor Gerard, Corine en Arjan, zij hebben namelijk de inventarisatie gedaan in een snikhete opslagcontainer! Hier ligt inmiddels ook de rest van het gereedschap bij elkaar.

Tijdens het avondeten werden wij nog even in het zonnetje gezet door Steyn en Emma. Zij hadden voor iedereen uit de groep een Award bedacht. Dit ging van “meeste bitjes sloper” tot aan de “grootste droogkloot” Award. Wij zijn in ieder geval heel blij dat we dit project met deze leuke groep hebben mogen meemaken. En nu we dan toch in de bedank modus zitten, willen wij graag nog eventjes in het speciaal Lieke bedanken voor het bijhouden van onze Instagram! Dit hebben wij dit jaar voor het eerst gedaan, en volgens mij is dit jullie goed bevallen! Ook Jeroen willen wij bedanken voor de mooie foto’s die hij heeft gemaakt. We zijn zelf ook nog erg benieuwd naar de rest (vooral ook naar de beelden van de drone!!). Lieke en Jeroen zullen helaas allebei niet met ons mee terugreizen naar Nederland, want zij blijven (apart van elkaar) nog langer weg van huis.

Het einde is in zicht, wij kruipen nog voor de laatste keer bij het kampvuur als groep. Maar wat hebben wij genoten van onze tijd hier in Zuid-Afrika. Het heeft veel impact zo’n reis. Dankbaar voor de fijne groep waarmee wij dit hebben mogen doen, dankbaar voor het werk dat we hebben mogen neerzetten en dankbaar voor de impact dat dit heeft geleverd en de dankbaarheid naar God. Veel dankbaarheid dus.

Morgen gaan wij onze eigen spullen inpakken en zullen wij weer vertrekken naar het vliegveld. Daarom is dit onze afsluitende blog!
Benieuwd en nieuwsgierig naar meer verhalen? Spreek ons gerust aan! Dat vinden we alleen maar leuk.

à Dieu! 

Nog een technisch berichtje voor de mobiele gebruikers. De chat is het best te gebruiken via de PC/laptop. Om de chat te gebruiken via de telefoon, klik op de grijze balk onderaan de pagina. Je wordt vanzelf naar de chatpagina gestuurd. 

Offline Website Creator